Törölközőszárítós csőradiátor - Gyakori kérdések

Lakótelepen lakom, így kis hellyel rendelkezem a fürdőszobámban, ám mindenképpen szeretnék egy ilyen radiátort.

Katalógusunkban néhány, kimondottan a lakótelepi fürdőszobák adottságainak megfelelő csőradiátort is találni egyenes és íves kivitelben egyaránt. (30, 35 cm szélességűek)Milyen radiátorszelepet rakhatok a csőradiátoromba?

Gyakorlatilag bármilyet, amelyik 1/2”-os csatlakozással rendelkezik. A szelepek kiválasztása során fontos ügyelni továbbá arra is, hogy milyen típusú és dimenziójú csőre szeretnénk csatlakozni.
A katalógusban szereplő kiegészítők más gyártók törölközőszárítós radiátoraihoz is alkalmazhatóak?

Igen, amennyiben annak vízszintes csövek távolsága és átmérője megegyezik az általunk forgalmazottéval.
A katalógusban szereplő króm modelleken túli típust (például A/G) szeretnék rendelni krómozottan. Mennyibe kerül és mennyi a gyártási/szállítási ideje?

A gyártó csak a katalógusban feltüntetett króm modelleket tudja szállítani, azon felül nem krómoz másokat, mivel a gyártási folyamat során nem tudja garantálni azt, hogy mindenhol egyenletesen kerül majd fel a fűtőtestre a krómréteg.
Tetszenek az Önök által forgalmazott fűtőtestek, ám egyedi méretre lenne szükségem egy adott típusból. Megoldható ez valahogy?

Természetesen ésszerű, és a gyártó által kivitelezhető kereteken belül az egyedi igényeknek is igyekszünk eleget tenni. Ilyen esetben mindig kérünk egy vázlatot arról, hogy milyen az adott elképzelés, illetve, hogy mik legyenek a főbb méretei (magasság, szerkezeti szélesség, kötéstávolság). Ezt továbbítjuk a gyártó felé, aki megmondja, hogy kivitelezhető-e, és ha igen, akkor mennyi idő alatt van meg és mennyibe fog kerülni.
2 és 1/2 éve vettem Önöktől egy fürdőszobai csőradiátort, melyet ruhaszárításra használok, és mostanában rozsdafoltok jelentek meg a ruhákon.

Fűtési szezon alatt, ha melegvíz kering a radiátorban, kéznedves törölközők szárítására használható a radiátor, illetve a fürdőszoba fűtésére. Nedves ruhák folyamatos, éveken keresztüli szárítására, ezek tárolására a csőradiátor NEM alkalmas, és ezt nem is javasoljuk, hiszen fűtési szezonon kívül nem melegszik a radiátor és nem szárad meg a ruha. Ilyen esetben, a csőradiátorhoz tartozó törölköző tartó kiegészítők alkalmazását javasoljuk!
A csőradiátort olajjal akarom feltölteni, mert az tovább tartja a hőt!

Csak desztillált vízzel vagy tiszta csapvízzel szabad feltölteni! Az olaj valóban tovább tartja a hőt, viszont lassabban is melegszik fel, sűrűsége miatt a meleg sokkal lassabban járja át a radiátort sőt a hőérzékélőt is tönkreteszi az olaj.
A 2,6 x 2,5 méteres (2,65 m magas) fürdõszobánkhoz keresünk törülközőszárítós radiátort. Kérem, hogy segítsenek abban, mekkora méretű kell, és milyen típusút kaphatunk Önöknél?

Tetszés szerinti színben, huszonnégy típusban, a típusok többségénél hat-nyolc méretben (300-tól 2160 wattig), kínálunk fürdőszobai radiátorokat. A méretezéshez az alábbiakat ajánljuk. Átlagos hőszigetelésû helységre, 75 °C / 65 °C / 20 °C normatív kazánteljesítményre számolva: 2,6x2,5x2,65=17,225 (m³) X 70 (w/m³szorzótényezõ) = 1200 wattos fűtőtestre van szükségük. Tehát a nálunk használt típusnevek szerint az A7-600/2; A6-500/M; A5-600/M; A5/G; A6/D; A7-600/F közül érdemes választaniuk, formájuk és színük szerint az A; M; G; D; F szórólapról, vagy személyesen valamely partnerünknél tájékozódhat.
Szeretném megtudni, hogy az Önök fürdõszobai radiátorait be lehet-e kötni hagyományosan: középen két oldalról, és melyik típust javasolják ehhez.

Természetesen forgalmazunk oldalbekötésű fürdőszobai radiátort is. Ezeket a termékeket azonban nem tartjuk raktáron. Tapasztalataink alapján a megrendeléshez szakrajz is szükséges, azért, mert a kiválasztott típuson (A; L; DL; P; DP; U; M; F; W) a bekötések pontos helyét és irányát is kell látnunk.
Króm bevonatú radiátornak miért kisebb a fűtésteljesítménye, mint az ugyanakkora fehérre festettnek?

A krómozás előtt felvitt kötőanyag miatt kisebb a hőátadás, ezért kisebb a krómozott radiátor fűtésteljesítménye, mint amelyeket fehér porfestékkel felületkezeknek.
A „G” fürdõszobai radiátort választanám, ha nem baloldalt, hanem jobbról állnának a függõleges csövek. Lehet olyat is kapni?

A G típusú radiátor univerzális, így egyszerűen megfordítható, úgy is felszerelhető. Nincs balos, vagy jobbos kivitel.
Egy antik hatású fürdõszobai radiátort szeretnék vásárolni, aminek A/P retro antik modell a neve. Ezúton szeretném megtudni, hogy mikor szállítanák az általam kiválasztott méretben?

A fehéren kívül minden fürdőszobai radiátort egyedileg rendelünk meg a gyártótól, ezért a gyártási idő és a szállítási idő együtt (Retro Antik kivitel esetében) 5 hét. Nem budapesti (és környéki) címre további 5-8 munkanapon belül történik a kiszállítás.
Csak a csomagolásban található gyári egységcsomagot szabad használni a fürdõszobai radiátorok felszereléséhez? Nem lehet másfélét választani?

Az U és W típusoknál csak a négy pontos, „kampós” felfogatás lehetséges. A többi típus többségénél az egységcsomagban található leszorító rögzítés helyett „univerzális felszerelési csomag” névvel négy pontos bilincselő megfogatásút is lehet választani (a fehéren kívül krómozott kivitelben is).
Vásárolnék egy magas fürdõszobai radiátort, hogy több törülközõ is elférjen rajta. Van-e plusz tartószerelvény erre a célra?

Az A és F típusokon már előre kialakításra kerültek törülközőtartók. Az egyenes (P) és íves (L) modellekre a szélességhez illeszkedő csavarozható törülközőtartók vásárolhatók. Természetesen a radiátor színe szerint is biztosítunk választékot. Gombszerű törülköző akasztót is forgalmazunk külön felszerelhető törülközőtartó néven.
Nem fürdõszobai radiátorra, hanem valamilyen kisebb, falra szerelhetõ törülközõszárítóra lenne szükségem. Forgalmaznak ilyet Önök?

Erre a célra három méretben (520, 750, 1050 mm-es magasságban), fehér és krómozott kivitelben, könnyű és kis fogyasztású (40, 60, és 75 wattos teljesítményû) elektromos fürdőszobai szárítókat (ES típus) forgalmazunk.