Gyakori kérdések -Padlóradiátor

Melyik a legolcsóbb padlóradiátoruk?

Jelenleg a DUO-típuson belül rendelkezünk egy akciós szettel, mely az alábbiakból tevődik össze: 1 fm rács (F1 0006), 1 fm univerzális szegély (F3 0002), 1 fm horganyzott csatorna (F5 0002), és 0,8 fm DUO típusú padlóradiátor. Amennyiben a rácsot, illetve a szegélyt mással helyettesítjük, illetve színes rácsot kérünk, úgy az akciós ár nem érvényes.Lehet-e színes padlóradiátort kérni?

Kizárólag az alumínium takarórácsokat és szegélyeket lehet színre festve kérni, a RAL-színskála 190 színében külön megrendelésre - természetesen színfelár mellett. A csatorna többi elemét (csatorna, radiátor) azonban nem.Ha több radiátort teszek egy csatornába, akkor arányosan nő az 1 fm-re jutó hőteljesítmény is?

Amennyiben nem a gyártó által előírt kategóriákon belüli elemekből állítjuk össze padlóradiátorunkat, vagy egy adott csatornába több radiátort teszünk, úgy nem garantált az, hogy arányosan megnövekedik majd a hőleadó képesség, ugyanis ezzel párhuzamosan romlik a levegő cirkulációjának lehetősége, amely nagyban befolyásolja a radiátor hibátlan működését. A gyártó által javasolt összeállításokon kívüli kombináció tehát nem ajánlott.Ventillátoros rásegítéssel bíró padlóradiátort keresek, van Önöknek olyan?

Bővült a kínálatunk és megjelent választékunkban a TRIOVENT és a QUATTROVENT ventillátoros padlóradiátor család.Elsősorban mit kell figyelembe vennem a padlóradiátor kiválasztása során?

Azt, hogy a födémvastagság milyen mélységet enged meg. Ezt mindenképpen célszerű egy tervezővel, illetve egy statikussal megbeszélni. A választható mélységek többnyire már megadják azt, hogy mekkora lesz a csatorna szélessége, valamint hogy milyen radiátor kerülhet bele.Padlóradiátort vásároltam, de nem fér el a rács, amit adtak hozzá!

A legtöbb esetben a beépítésnél nem támasztják ki megfelelően a csatorna belsejét, és betonozásnál 3-5 milliméterrel összenyomódik, ezért nem fér bele. A gyárból mindig úgy jön a termék, hogy a rács már benne van. Érdekes, hogy a beépítés után pedig nem fér bele.Panellakásba beépíthető-e a padlóradiátor?

A panel épületekben alkalmazott födémek, illetve az épület szerkezete sajnos nem teszi lehetővé, még a 100 mm beépítési mélységű padlóradiátor beépítését sem!Mekkora a minimális beépítésű mélység?

Minimum 80 mm mélységet szükséges biztosítani a födémben.Lehet-e egymás után sorba bekötni a padlóradiátorokat a padlócsatornában?

Sorolni sajnos nem lehet őket, bekötési pontot csak a radiátor egyik végén találunk - a másik oldalon a légtelenítőszelepet helyezték el.Használható-e a padlóradiátor nagy üvegfelületek páramentesítésére?

Igen ilyenkor javasolt az ún. légterelő-lemez alkalmazása a padlóradiátorra szerelve.