Elektromos vízmelegítő - Gyakori kérdések

Alkalmasak-e az elektromos átfolyós vízmelegítők az előmelegített használati melegvíz tovább melegítésére?

Nem minden típus, csak a Bonus, a Bonus Elektronik, és a Focus készülékek használhatók erre a célra.A készülékek adattábláján szereplő "kismegszakító értéke" csak a készülékre vonatkoznak, vagy arra mást is rá lehet kötni?

Az ajánlott kismegszakító csak a készülékre vonatkozik. Amennyiben arra más fogyasztót is rákapcsolunk, úgy egyideju üzemeltetésük során leold a kismegszakító.Hogyan kell TOMKA Kft. által forgalmazott elektromos kazánokat és vízmelegítőket bekötni?

Minden berendezést megfelelő szakemberrel kell szakszerűen - és megfelelően dokumentáltan- beköttetni (Ez garanciális feltétel is.). A legkisebb egységteljesítmény a készülékeinknél 3,5 kW, a legnagyobb 48 kW. Ezeket a készülékeket fixen kell bekötni.Lehet-e vízmelegítővel fűteni?

Alapvetően más funkció az időszakos vízmelegítés és a folyamatos fűtés. A berendezések kialakítása is ezt tükrözi. Vízmelegítővel való futés esetén a berendezés a garanciáját elveszíti.Miért nincs a készülékek dobozában a szervizhálózat tagjainak az elérhetősége?

Azért, mert a reklamációkat központilag kezeljük, hogy az esetleges vásárló panaszok kezelése a lehető legnagyobb ellenőrzés mellett, egységesen, a lehető legrugalmasabban történjen. Bármilyen muszaki kérdés vagy panasz esetén a központunk muszaki szakemberei állnak a felhasználók rendelkezésére.Mit lehet tenni, ha esetleg a TOMKA Kft. valamely viszonteladó partnere nem tud kellő mélységu információt adni a készülékekkel kapcsolatban?

Ilyenkor minden további nélkül fel lehet hívni a TOMKA Kft. központját. Árra és raktári készletre vonatkozó kérdésekkel központi számunkon az irodában, muszaki és szerviz kérdésekben a Muszaki osztályon tudnak segítséget kapni. A vásárlást természetesen az Önnek legmegfelelőbb viszonteladó partnerünknél érdemes bonyolítania, de információval természetesen szívesen segítünk.Szeretném megtudni az aktuális árakat.

Honlapunkról le tudja tölteni őket, vagy hívja a központi telefonszámunkat.Szállítási határidőt vagy a nekem legmegfelelőbb viszonteladó partnerük elérhetőségét hogyan tudom megkapni?

Hívja a központi telefonszámunkat.Az átfolyós vagy a tárolós rendszeru vízmelegítők a praktikusabbak?

Egységnyi mennyiségu víz ugyanolyan mértéku melegítéséhez mindkét esetben ugyanakkora mennyiségu elektromos áram kell, DE 1. Átfolyós rendszeru vízmelegítő esetén nem kell számoljunk a tárolásból adódó hőveszteséggel. 2. Az átfolyós rendszeru vízmelegítők a tárolós rendszerueknél lényegesen magasabb komfort fokozatot képviselnek, mivel bármikor a szükség szerinti mennyiségu meleg vizet lehet velük előállítani. 3. Ha helyi átfolyós vízmelegítőket alkalmazunk, akkor a melegvíz csap megnyitásától a csapon a meleg víz kifolyásáig kifolyó víz mennyisége, és a csap elzárása után a csőben maradó víz melegítéséhez felhasznált hő veszteségével és költségével nem kell számoljunk. Már pedig ez a vízmelegítési költségnek akár negyven százalékát is kitehetné.Hogyan lehet valamilyen meghibásodás esetén a szerviz hálózatot elérni?

A szerviz hálózat vezetőjét kell hívni, aki megkeresi a vásárló szempontjából legkedvezőbb szerviz partnert, és szükség esetén a csere alkatrészt vagy csere készüléket is biztosítja számára.Hány év garancia van az elektromos vízmelegítőkre?

Két esztendő, amennyiben megfelelően lett beüzemelve a készülék.Mi értendő megfelelő vízszurésen vagy vízelőkészítésen?

Az, amikor a víz keménységéből, a vízszennyeződésből adódó meghibásodást a berendezéseken ezzel sikerül megelőzni.Szabad-e a vízmelegítőket bármilyen csapteleppel használni?

A készülékeket csak a velük szállított csapteleppel szabad használni. Ha ilyen nincs, akkor a Használati utasításban foglaltak a mérvadóak.Milyen paramétereket kell leginkább figyelembe venni a vízmelegítő kiválasztásnál?

Igény oldalról a 30 C fokkal melegített víz mennyiségét, a feltételek oldaláról pedig a berendezés áramellátásához szükséges kismegszakító méretét. Mindkét adatot tartalmazzák a katalógusaink és a weblapunk is.